Hoe maak ik een website?

Hoe maak ik een website?

Hoe maak je een website? Er zijn honderden manieren om een website te maken. Wat voor jou de beste manier is, is afhankelijk van de doelstellingen van je website. Wil je een website maken als hobby, zonder commercieel oogmerk? Dan zijn er tal van manieren om een gratis website te maken. Wil je een professionele website maken voor je bedrijf? Dan is het misschien verstandig iets verder te kijken. Voor een kleine investering kun je een professionele website laten maken, compleet met CMS zodat je de website wel zelfstandig kunt beheren.
 

Waarom zou je het maken van je website uitbesteden?

Een website beheren is niet moeilijk. Goede websites zijn uitgerust met een CMS (content management systeem) waardoor je zonder technische kennis je website kunt beheren. Bij WebGenerator voorzien we elke website van zo'n CMS en geven we ook een CMS-training, zodat je echt alle mogelijkheden leert benutten en ook leert hoe je je site zoekmachinevriendelijk kunt beheren.
 
Maar een website maken, dus echt bouwen, da's toch andere koek. Je hebt te maken met webdesign, HTML, CSS, zoekmachinevriendelijkheid, enzovoort. Voor een internetbureau zoals WebGenerator is dit dagelijkse kost en we hebben er ook kant-en-klare technologie voor. Daardoor kunnen we ook goedkoop en snel een website bouwen. Ook voor startende en/of kleinere bedrijven kunnen we een zeer betaalbare website maken, mét CMS.
 

Zelf een website maken kost je waarschijnlijk erg veel tijd

Wil je zelf een website maken met behulp van HTML, dan zal het behoorlijk wat tijd vragen om je daarin te verdiepen. Je moet je zelf afvragen of je die tijd hebt en of je die tijd niet beter kunt besteden aan de kernactiviteiten van je bedrijf. Natuurlijk zijn er allerlei tools op het internet vinden waarmee je voor weinig geld (of zelf gratis) een website kunt maken zonder dat je echt HTML-kennis nodig hebt. Maar dat zijn er zoveel, dat het lastig is om te bepalen welke tool nu precies de juiste is (als die er al is). Ook het uitzoeken (en uitproberen) daarvan kost veel tijd.
 

Een gratis website: vaak addertjes onder het gras

Als je googelt op "gratis website maken" vind je misschien wel honderden aanbieders. Maar laten we wel wezen: de zon gaat nooit helemaal voor niets op. Als je kiest voor een gratis website, zul je concessies moeten doen. Misschien worden er advertenties op je website vertoond, misschien kun je de website niet op een eigen domein plaatsen, misschien is de onderliggende techniek van mindere kwaliteit, misschien wordt je website slecht gevonden door Google... er is bijna altijd wel een addertje onder het gratis gras. Ander zou iedereen toch wel een gratis website maken?
 

"Jaja WebGenerator, jullie willen natuurlijk gewoon websites verkopen..."

Je hebt helemaal gelijk: wij zijn een commerciële webbouwer en websites maken is onze business. Maar we bieden ook goede oplossingen tegen lage kosten. Het MKB is voor ons een heel belangrijke doelgroep en onze prijzen zijn daarop afgestemd. Je kunt bij ons al een website laten maken voor een eenmalig bedrag van € 360. Per maand betaal je dan € 19 voor het gebruik van het content management systeem, inclusief webhosting. Het mooie is: voor dat geld maak je gebruik van exact dezelfde CMS-techniek als onze grote klanten zoals o.a. ING Commercial Finance, Overtoom en Febo. Je begint alleen met wat minder pagina's (vaak hebben beginnende website ook nog niet zoveel pagina's nodig) en met een wat eenvoudiger, maar nog steeds professioneel ogend webdesign. Je kunt -- maar dat is zeker geen verplichting -- later altijd makkelijk upgraden naar meer pagina's, meer functies en/of een ander webdesign.
 

Misschien hebben we je interesse gewekt...

Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie. Of bel ons gewoon op 036 30 200 15 en vraag ons het hemd van het lijf: we nemen graag de tijd voor je. Je kunt natuurlijk ook even verder kijken op onze website. We wensen je hoe dan ook succes bij het vinden van een goede oplossing voor je website en hopen dat we je daarbij kunnen helpen.